loodgietersbedrijf.org

Contact opnemen

Offertes aanvragen

Ventilatie

Heb je in de badkamer of keuken last van vochtplekken, vervelende geuren, of zelfs schimmels? Dan is de kans groot dat er niet voldoende wordt geventileerd. Ventilatie is erg belangrijk voor de afvoer van vocht. Zorgen dat er genoeg ventilatie plaats vindt is alleen niet altijd even gemakkelijk. Wij helpen je graag op weg met het realiseren van voldoende ventilatie in jouw woning.

 

Voordelen van ventilatie

 

Goed ventileren voorkomt veel problemen. Vocht dat blijft hangen, biedt vaak een goede bodem voor schimmels en ongedierte. Dit geeft niet alleen schade aan meubels, wandbekleding, of zelfs de constructie van je huis, maar kan bovendien schadelijk zijn voor je gezondheid: veel schimmels kunnen gezondheidsproblemen opleveren als ze worden ingeademd.

Slechte ventilatie zorgt bovendien voor slechte geuren in je woning. Geuren die vrijkomen bij koken, van sigarettenrook, of door huisdieren kunnen in meubels trekken wanneer ze blijven hangen. Op deze manier blijft de geur lang aanwezig. Goede ventilatie voorkomt dit probleem.

Tips voor ventilatie

In de meeste woningen kan geventileerd worden door simpelweg een raam of een deur open te zetten. Wij raden je aan om dit zoveel mogelijk te doen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet, en de keuken.

Let wel op dat je ramen en deuren zo vaak mogelijk open zet als je problemen hebt door slechte ventilatie: alleen luchten – zo af en toe een raam of een deur open zetten – is minder effectief dan structureel ventileren.

 

Ventilatie aanbrengen

 

Wanneer er niet genoeg mogelijkheden zijn voor ventilatie, kan dit op verschillende manieren toch worden aangebracht. Hierbij kun je denken aan:

 

  • Ventilatieroosters

 

Het aanbrengen van ventilatieroosters zorgt voor een natuurlijk ventilatie. Ventilatieroosters komen in verschillende soorten en uitvoeringen. Sommige roosters kunnen geopend of gesloten worden, anders staan altijd open, en weer andere werken niet-mechanische kleppen die openen of sluiten als er de juiste wind voorbij gaat. Onze klusjesmannen adviseren je graag over welk soort rooster het beste bij uw woning past.

  • Elektrische ventilatie

Elektrische ventilatie wordt het meeste aangebracht in badkamers en keukens. Vaak gaat het om een elektrische ventilator die wordt ingeschakeld zodra er gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Dit gebeurt door de ventilator te schakelen aan een lichtknop.

  • (Klap)ramen

Een eenvoudige manier van ventilatie voor bijvoorbeeld badkamers en toiletten is het plaatsen van een klapraam. Klapramen hebben als voordeel dat ze permanente ventilatie kunnen bieden, maar wel zo gekanteld kunnen worden dat er geen regen, bladeren, of sneeuw binnen kan komen.

 

Loodgietersbedrijf.org